<bound method DexterityContent.Title of <Event at /fs-paeria/paeria/ca/actualitat/agenda/presentacio-del-llibre-benaurances-per-a-agnostics>>.

Presentació del llibre- Benaurances per a agnòstics

Data d'inici

Què?
Llibres i literatura Cultura
Quan?
10/07/2024 des de 19:00 (Europe/Madrid / UTC200)
On?
Carrer Vallcalent, 65, Lleida
Nom de contacte
La Fatal
Correu electrònic
Organitzador
La Fatal
Preu
Gratuït
Afegiu l'esdeveniment al calendari

El teòleg i filòsof Francesc Torralba presentarà el seu nou llibre Benaurances per a agnòstics (Fragmenta editorial) acompanyat pel professor Josep M. Forné.

¿Per què s’ha de vincular la benaurança amb la pobresa? —es pregunta Francesc Torralba a Benaurances per a agnòstics Ens hem de sentir culpables per haver passat una vida alegre? Afirmar el Regne en el més-enllà no és una manera de menystenir aquesta vida amb tots els seus dons i plaers? Així, en el llibre compareixen dues veus: una de creient i una d’agnòstica. I encara que el creient sigui l’alter ego de l’autor, el seu discurs no adopta mai un to apologètic o acrític, de la mateixa manera que la figura de l’agnòstic no és la de l’infidel a convertir sinó la de l’interlocutor que qüestiona les conviccions del creient i les posa a prova, aportant també la seva pròpia lectura del text. El pensament es desenvolupa, doncs, a través del diàleg, el contrast i la discrepància, cosa que afina les idees i les creences perquè les sotmet a l’escrutini de qui no en comparteix els pressupòsits. Valent-se d’un intercanvi epistolar ficcionat, Francesc Torralba ofereix una mirada molt personal al text de les benaurances, a través de les quals desplega els grans principis de la proposta cristiana.