<bound method DexterityContent.Title of <Event at /fs-paeria/paeria/ca/actualitat/agenda/projeccio-del-documental-201ccisquet-i-el-seu-germa201d>>.

PROJECCIÓ DEL DOCUMENTAL: “CISQUET I EL SEU GERMÀ”

Documental

Data d'inici

Documental

Què?
Cinema i vídeo
Quan?
31/03/2023 des de 19:00 (Europe/Madrid / UTC200)
On?
SCREEMBOX LLEIDA (c. Pi i Maragall, 26. Lleida)
Nom de contacte
Memòria Democràtica
Correu electrònic
Telèfon de contacte
973700457
Preu
Gratuït
Inscripció
Lloc web extern
Afegiu l'esdeveniment al calendari

📣 PROJECCIÓ DEL DOCUMENTAL: “CISQUET I EL SEU GERMÀ”
📆 31 de març de 2023 a les 19.00 h.
📍   SCREEMBOX LLEIDA (c. Pi i Maragall, 26. Lleida)

"CISQUET I EL SEU GERMÀ" ens apropa a la història de la resistència guerrillera contra el franquisme a la primeria dels anys 40 a través de la vida de Francesc Serrat Pujolar "Cisquet", un jove olotí exiliat a França que es va comprometre políticament, va lluitar contra el nazisme a la Resistència Francesa i posteriorment va participar en el maquis a Catalunya enquadrat en els grups del PCE-PSUC. El documental ho fa de la mà del testimoni del seu germà, exiliat també a França, Miquel Serrat Pujolar, i és fruit d'una recerca de l'Amical Antics Guerrillers de Catalunya i del suport de l'Ajuntament d'Olot.

Raül Valls, és llicenciat en Filosofia i president de l'Amical Antics Guerrillers de Catalunya des de la seva recomposició del 2019.

L'Amical Antics Guerrillers de Catalunya és hereva directa de la història Amical que durant molts anys aplegava a molts dels guerrillers i resistents que van lluitar per la democràcia i contra el franquisme durant la II Guerra Mundial i fins a principis dels anys cinquanta. Des del 2019, desapareguts aquells vells lluitadors, una nova junta ha pres el relleu i ha desenvolupat tota una tasca de manteniment i recuperació de les rutes d'infiltració, llibres, guies excursionistes, exposicions, documentals, audiovisuals, xerrades, etc.; amb l'objectiu que aquella lluita heroica i els homes i les dones que la van protagonitzar no caiguin de nou dins les penombres d'un injust oblit.

Activitat gratuïta amb inscripció obligatòria a:
Memòria Democràtica-Ajuntament de Lleida
tel. 973700457
a/e: memoriademocratica@paeria.cat