Ben retrobats!

“La gent gran, que ha sigut un dels col·lectius que més ha patit els efectes de la pandèmia, ha de ser escoltada i també ha d’estar al focus de les polítiques municipals”

<bound method DexterityContent.Title of <Article at /fs-paeria/paeria/ca/actualitat/els-grups-municipals-opinen/legislatura-2019-2023/partit-dels-socialistes-de-lleida/ben-retrobats>>.

Estic molt content de retrobar-vos amb vosaltres a través d’aquestes pàgines. Tenim l’ocasió de veure’ns als barris i als carrers, on parlem de manera distesa i espontània del nostre dia a dia i de les propostes que fem, però també ens reconforta deixar negre sobre blanc els nostres projectes de manera pausada per no tenir aquella sensació que ens deixem alguna cosa. Recuperem la revista de la Paeria, que ha de ser un canal comunicatiu per informar la ciutadania de les activitats i per fer difusió dels serveis que tenen a disposició amb l’objectiu de millorar el dia a dia i afavorir la cohesió social. Una mesura que va proposar el PSC i que va ser aprovada durant el ple extraordinari de la Paeria per debatre al voltant de polítiques per a la gent gran.

La gent gran, que ha sigut un dels col·lectius que més ha patit els efectes de la pandèmia, ha de ser escoltada i també ha d’estar al focus de les polítiques municipals. En aquesta línia, hem posat sobre la taula diferents iniciatives per definir una estratègia i mesures concretes a seguir, amb accions concretes i reals per solucionar els problemes que han sorgit. Durant el ple extraordinari de la gent gran celebrat a petició del PSC, vam aconseguir els suports per cobrir les necessitats que té la gent gran avui en dia. És el cas de l’accés a l’habitatge, per al qual vam acordar reservar un 10% de pisos de la borsa municipal per als avis i àvies que, per la situació que sigui, necessitin accedir a un pis. Per millorar la mobilitat, vam sumar els suports per incorporar noves parades de transport a demanda a l’Horta; mesures per reduir la bretxa digital i facilitar la realització dels tràmits necessaris i vam acordar ampliar els programes d’acompanyament necessaris per detectar casos de solitud, entre els quals el projecte A-porta, impulsat per la FAVLL.

No compartim, però, la privatització encoberta de les llars de jubilats que està duent a terme el govern municipal, ja que va en contra del model que hem defensat al voltant de la seva gestió independent i adaptada a les necessitats de cada espai i dels usuaris. Amb aquest nou sistema, les llars de jubilats veuran reduït el seu marge de maniobra a l’hora de planificar les seves activitats. D’altra banda, també ens agradaria que la Paeria definís les necessitats que té la ciutat de Lleida a l’hora d’oferir places públiques per a la gent gran perquè puguin accedir als centres de dia o a residències i per fer les atencions necessàries als domicilis. La ciutat de Lleida necessita disposar d’un pla que contingui una diagnosi exacta, actualitzada i real dels recursos actuals, així com avançar per tal que la Generalitat concerti les places per al centre de dia del barri de Cappont.

A la ciutat de Lleida hi viuen 24.000 persones de més de 65 anys, a les quals cal oferir els serveis que els permetin gaudir d’un benestar emocional, físic i intel·lectual. La gent gran és un pilar fonamental de la nostra societat i una font de transmissió de molta saviesa. Volem que Lleida sigui una ciutat amiga de la gent gran, on es fomenti un envelliment actiu i autònom, a través de les interaccions socials, els hàbits de vida saludables, l’oci i una mobilitat adaptada. Per això, hem de ser capaços de fer millor la vida de l’endemà dels nostres avis i àvies.

Fèlix Larrosa i Piqué
Cap de l’oposició a la Paeria