<bound method DexterityContent.Title of <NewsItem at /fs-paeria/paeria/ca/actualitat/noticies/37370>>.

El complex de l'Arnau de Vilanova s'ampliarà amb un nou edifici de consultes amb una inversió de 40 milions d'euros

El ple municipal ha aprovat avui de forma unànime la modificació urbanística que permetrà que la Generalitat tiri endavant la construcció d'aquest projecte durant l'any vinent

El ple municipal ha aprovat avui de forma unànime la modificació urbanística que permetrà que la Generalitat tiri endavant la construcció d'aquest projecte durant l'any vinent

L'Ajuntament de Lleida ha aprovat avui al ple de forma provisional el text refós del Pla de Millora Urbana per a la regulació de la nova edificació de l'àrea ambulatòria de l'Hospital Universitari Arnau de Vilanova, una modificació urbanística que permetrà abordar la construcció d'aquest nou edifici l'any vinent, amb una inversió total d'uns 40 milions d'euros.

La proposta s'ha aprovat amb l'acord unànime de tots els grups, en un ple extraordinari celebrat avui al migdia, a continuació del ple sobre el Centre Històric.

El primer tinent d'alcalde i regidor d'Urbanisme, Toni Postius, ha presentat l'expedient i ha destacat que aquesta iniciativa "és una molt bona notícia per a la nostra ciutat". "Ens hem conjurat amb l'Institut Català de la Salut i la Generalitat per fer un pas endavant perquè Lleida disposi d'unes millors instal·lacions sanitàries públiques amb la construcció d'aquest nou edifici a l'Arnau de Vilanova que acollirà 93 consultes de nova planta, 14 gabinets mèdics i 19 zones d'hospital de dia. El cost serà de 40 milions d'euros i està previst que les obres s'executin l'any vinent i l'edifici estigui en marxa a finals de 2023", ha afirmat Postius.

L'actuació es complementarà amb altres millores previstes a l'Hospital Santa Maria, el CUAP de Prat de la Riba i el nou complex sanitari de Cappont, ha afegit el regidor. El cap de l'oposició, Fèlix Larrosa, ha demanat que es treballi aquesta nova àrea sanitària des del punt de vista del paisatge i Postius ha explicat que aquesta modificació urbanística ordena els volums i l'impacte de l'edificació per la seva integració en el complex de l'Arnau de Vilanova.

Ara, el document amb l'aprovació provisional s'enviarà al departament d'Urbanisme de la conselleria de Territori perquè pugui fer l'aprovació definitiva en la pròxima comissió i poder dur a terme ja la licitació de les obres. El nou edifici s'ubicarà prop de l'encreuament entre l'Avinguda Pinyana i el Carrer Arquitecte Gomà, i confrontant amb l'edifici de recent construcció EPH1, també anomenat, edifici Covid.

L'objecte del Pla de Millora urbana és delimitar l'espai i definir els valors màxims que es podran assolir en relació amb els paràmetres d'edificabilitat, d'ocupació de sòl, i de l'alçada màxima d'edificació. Igualment, el Pla de Millora urbana defineix el perfil regulador, determinant de la volumetria màxima que podran assolir les noves edificacions respecte de les ja existents en el seu entorn.