<bound method DexterityContent.Title of <NewsItem at /fs-paeria/paeria/ca/actualitat/noticies/37764>>.

L’Ajuntament de Lleida i el Col·legi de Fisioterapeutes de Catalunya col·laboren en promoure xerrades de salut escolar als centres educatius de primària de la ciutat

La iniciativa s’inclou dins del programa L’Aventura de la Vida, on es parla de la relació entre el dolor musculoesquelètic i els riscos de lesions amb el sedentarisme

La iniciativa s’inclou dins del programa L’Aventura de la Vida, on es parla de la relació entre el dolor musculoesquelètic i els riscos de lesions amb el sedentarisme

El projecte “Salut a les escoles”, fruit de la col·laboració entre Ajuntament i Col·legi de Fisioterapeutes de Catalunya, ha beneficiat un total de 39 escoles durant el curs 2021-2022, en què s’han celebrat un total de 58 xerrades dirigides a població infantil, impartides per fisioterapeutes col·legiades per tal de fer una tasca de prevenció i promoció de la salut que permeti reduir la incidència de malalties musculoesquelètiques en els nens.
Aquest projecte, que a Lleida s’inclou dintre del programa “L’Aventura de la Vida” va iniciar-se el 2014 com a complement a les activitats que el programa ofereix en promoció d’hàbits saludables en població infantil. En xifres, des de 2014 s’ha arribat a 70 centres, amb un total de 147 xerrades que han arribat a més de 2.500 alumnes.
La reunió de les dues institucions celebrada el dijous 1 de desembre ha servit per reafirmar el compromís de col·laboració amb el projecte i poder-lo ampliar a més centres. Fruit d’aquest acord de col·laboració, el Col·legi de Fisioterapeutes de Catalunya aporta professionals que han estat formats per poder desenvolupar aquests tallers amb l’alumnat.
Els continguts es treballen amb el suport d’un material anomenat “No soc la Dolors, soc la Lola (perquè ja no em fa mal res)”, elaborat pel mateix col·legi i adaptat a nens i nenes de 8 a 10 anys per fer un abordatge d’una forma didàctica i il·lustrativa. Es treballa la relació entre el dolor musculoesquelètic i els riscos de lesions amb el sedentarisme i la prolongació del temps d’inactivitat, incentivant i recomanant l’activitat física com un dels millor aliats per reduir la incidència de malalties musculoesquelètiques amb infants. En la sessió també es fa un repàs de les activitats quotidianes que realitzen tant a l’escola, com a les hores de lleure i s’aborden temes com les motxilles, mobiliari, hàbits posturals i la necessitat de promoure l’activitat física diària.
El curs passat ja es va presentar aquest nou material amb molt bona acceptació i valoració per part de professorat i alumnat i per aquest curs escolar 2022-23 hi participaran un total de 15 centre educatius de la Ciutat, tant públics com concertats.
El Col·legi de Fisioterapeutes ha obert el projecte a altres municipis de la província de Lleida i, donada la seva acceptació, s’obrirà també a la resta de províncies.
L’Aventura de la vida és un programa de promoció de la salut i desenvolupament d’habilitats per a la vida amb la implicació de tota la comunitat educativa. Està adreçat a infants de 8 a 11 anys (4r a 6è de primària) i forma part de l’oferta de programes educatius de la Regidoria de Salut Pública per a infants, adolescents i joves de la ciutat.
Sobre el Col·legi de Fisioterapeutes de Catalunya
El Col·legi de Fisioterapeutes de Catalunya és el col·legi professional que defensa els interessos del col·lectiu de fisioterapeutes catalans i que alhora vetlla per les bones pràctiques en fisioteràpia. Actualment, compta amb més de 12.000 col·legiats i col·legiades, per als quals du a terme accions de formació, orientació, assessorament, defensa i difusió de la professió.