La Paeria avança amb el procés d’estabilitat per reduir la temporalitat

Finalitzat el termini la per presentació  de sol.licituds al procès selectiu de concurs de mèrits  de l’oferta pública d’estabilitat , al qual s’han presentat 682 aspirants per a 242 places 

 

Durant el mes de febrer es publicarà el llistat definitiu de sol·licituds admeses o excloses del concurs de mèrits i començarà l’avaluació del tribunal per resoldre el conjunt de places 

 

Finalitzat el termini la per presentació  de sol.licituds al procès selectiu de concurs de mèrits  de l’oferta pública d’estabilitat , al qual s’han presentat 682 aspirants per a 242 places 

 

Durant el mes de febrer es publicarà el llistat definitiu de sol·licituds admeses o excloses del concurs de mèrits i començarà l’avaluació del tribunal per resoldre el conjunt de places 

 

El procés d’estabilitat iniciat per l’Ajuntament de Lleida per reduir la temporalitat entra en una nova fase. Un cop tancat el termini per a la presentació de sol·licituds al concurs de mèrits de l’estabilitat, el dijous dia 12, s’han comptabilitzat 682 sol·licituds per a les 242 places afectades pel concurs. La Oferta pública d’estabilitat en aquesta modalitat inclou 163 places de funcionari, 44 laborals i 35 laborals de l’Institut Municipal d’Ocupació (IMO). Pel que fa a les sol·licituds, 432 s’han presentat per personal en servei actiu a l’Ajuntament i a l’IMO. La resta, 250, s’han registrat de personal extern (que està en servei no actiu).

L’equip de govern de la Paeria ha manifestat reiteradament l’aposta per reduir al màxim possible la temporalitat a l’Ajuntament de Lleida i ha convocat els processos corresponents, donant compliment a la RD 20/21. En aquesta direcció, ha expressat el compromís per continuar amb aquesta estabilitat amb noves dinàmiques de gestió dels recursos humans per evitar que es repeteixi aquesta situació, amb un percentatge molt elevat de temporalitat estructural.   

Un cop tancat el procés d’admissió de sol·licituds, s’inicia el procediment administratiu per resoldre el concurs. A principis de febrer es preveu la publicació al Butlletí Oficial de la Província (BOP) la resolució provisional d’admesos i exclosos, perquè les persones que considerin puguin al·legar amb la informació que considerin. A continuació, segons el calendari fixat al BOP, es realitzarà la resolució de les al·legacions presentades i es farà la publicació de la relació definitiva d’admesos.

Des de l’Ajuntament de Lleida es treballa perquè la resolució del procés del concurs de mèrits per a les places contemplades es pugui realitzar abans del mes maig.

Continua oberta  la convocatòria de 74 places de funcionari i 6 places de personal laboral de l’IMO incloses en la Oferta Pública d’estabilitat pel sistema de concurs oposició. La previsió és que es faci el procés selectiu durant l’any vigent. Les persones que superin l’oposició però no acabin obtenint plaça, es crearà un borsa de treball específica per cobrir places temporalment.

Amb el treball realitzat en aquests processos es dona compliment a l’Oferta Pública d’Ocupació de la Paeria per a l’any 2022, dins del procés d’estabilització dels treballadors i treballadores de l’Ajuntament de Lleida, segons fixa la llei 20/2021 de mesures urgents per a la reducció de la temporalitat a l’ocupació pública.

 

Web informativa sobre els processos d’estabilitat

La Paeria va habilitar un web  específic sobre el procés d'estabilitat per facilitar l’accés a la informació de les passes que s’havien seguit i tot el que feia referència a les convocatòries. A més, s’han fet sessions informatives al personal i s’han habilitat canals per si calia fer un acompanyament més específic.

Les dates clau del procediment han estat, de manera resumida: al maig del 2022 es van aprovar les memòries tècniques i l’oferta pública; al setembre, les bases negociades amb els sindicats, i al desembre es van publicar i es va iniciar el procés.