L'equip de "Lleida, ciutat amable" feia ahir tasques de desbrossament en aquest espai a l'avinguda Onze de Setembre.

La Paeria i l’IMO promouen la millora del manteniment de la ciutat i la inserció laboral

El programa “Lleida, ciutat amable” ha dut a terme 52 actuacions de manteniment, com l’arranjament de voreres i el desbrossament d’espais, des de la seva posada en marxa a l’octubre amb un equip format per cinc persones que abans estaven a l’atur 

El programa “Lleida, ciutat amable” ha dut a terme 52 actuacions de manteniment, com l’arranjament de voreres i el desbrossament d’espais, des de la seva posada en marxa a l’octubre amb un equip format per cinc persones que abans estaven a l’atur 

El programa “Lleida, ciutat amable”, que impulsa l’Institut Municipal d’Ocupació de l’Ajuntament de Lleida ha permès fer un total de 52 actuacions de millora del manteniment de la ciutat des de la seva posada en marxa el passat mes d’octubre. 

Un equip format per quatre operaris i un monitor-encarregat d’obra, més una coordinadora, treballen dins d’aquest projecte pilot de promoció de la inserció laboral i de millora de l’espai públic. Aquest equip ha dut a terme tasques d’obra pública, principalment d’arranjament de voreres, i de jardineria com el desbrossament i neteja de diferents espais per tots els barris de la ciutat. Ara treballen en el desbrossament de l’aparcament dissuasiu situat davant de la presó i tot el seu entorn. 

“Lleida, Ciutat Amable” té com a objectiu donar una oportunitat a persones amb dificultats d’accés al mercat laboral i formar-les com a personal polivalent per dur a terme tasques de suport a les que ja efectuen les diferents empreses de manteniment, promovent així la seva futura inserció, inclòs l’accés a les diferents borses i oposicions de l’Ajuntament de Lleida. Aquest programa pilot els serveix com a eina de formació i mentoratge, alhora que els dona l’experiència necessària per a poder incorporar-se al mercat laboral. 

El projecte es desenvolupa en total sinergia i coordinació amb els serveis de manteniment de les regidories de Transició Ecològica i de Serveis Urbans de l’Ajuntament de Lleida, també pel que fa a l’ús d’espais i eines. També es col·labora amb l’Escola de Jardineria del Centre Especial de Treball i amb l’Arborètum. La voluntat de l'IMO és ampliar l'equip del programa. 

A més, aquest equip també col·labora en l’assoliment dels objectius del Pla de millora de l’espai públic, intervenint en actuacions prioritàries de millora de la jardineria en l’espai públic. Alguns dels punts on han treballat són en el desbrossat del carrer Perpinyà, entorn del camp municipal de futbol de Magraners i els espais enjardinats a tocar dels Jutjats, entre molts d’altres. 

Les persones que participen en el projecte estaven a l'atur, formaven part de la borsa de treball de l'IMO i van passar un procés de selecció per garantir que són les més adequades per participar-hi. Inicialment, el programa té una durada prevista d’un any.