Més de 6.000 persones han visitat el Centre d’art la Panera.

La Panera tanca cicle expositiu amb més de 6.000 visites

El centre d’art prepara els últims detalls per acollir, a partir del 15 de juny, noves propostes expositives amb la destrucció com a fil conductor

El centre d’art prepara els últims detalls per acollir, a partir del 15 de juny, noves propostes expositives amb la destrucció com a fil conductor

Més de 6.000 persones han visitat el Centre d’art la Panera amb motiu del seu últim cicle expositiu, que ha tingut una durada de tres mesos i ha inclòs la 13a Biennal d’Art Leandre Cristòfol: Extractivismes, una mostra col·lectiva a cura de María Íñigo Clavo i Christian Alonso, i dues exposicions individuals de petit format: Humans Build the Biggest Nests d’Isaac King -en col·laboració amb l’Animac-, i Juxtaposicions de Carlos Bunga.

El mes que ha rebut més visitants ha estat l’abril, amb 2.000 persones. A més les exposicions, la Panera també ha acollit altres activitats amb bona afluència de públic com el Lleida Canta, que van portar al centre d’art 850 persones; la Nit dels Museus, en què es va acollir un concert de Genís Bagés; o la presentació del nou disc del Petit de Ca l’Erill.

Cal destacar també que prop d’un miler d’infants d’1 i 2 anys han gaudit del programa educatiu de La Panera durant el curs 2024-25. El programa, que té per objectiu fer arribar l’art contemporani als més petits, inclou tres línies de treball: la mediació en les exposicions del centre, l’espai expositiu miniPanera i el projecte “Encaixa’t”, a les escoles.

Nou cicle expositiu: la Destrucció/Reset

El pròxim 15 de juny la Panera estrena cicle expositiu, amb la Destrucció/Reset com a temàtica principal. Serà el primer cicle que ha estat planificat per l’equip del centre, liderat per la responsable de Programes Públics, Roser Sanjuan, com a directora en funcions.

Fins al 5 d’octubre es podran veure, gratuïtament, diferents propostes expositives:

  • Karlos Gil. Need for Speed. Espai 0

Aquest artista de trajectòria internacional reflexiona sobre el model econòmic de l’agricultura. Gil explora les idees de la natura i la seva transformació a través de la geologia profunda per explorar l'"alteritat" del món que ens envolta. La seva pràctica examina les maneres complexes i sovint contradictòries en què els éssers humans es relacionen amb el món natural, superposant les seves obres d'art amb històries xifrades de ciència ficció, ocultisme, cultura subterrània, nihilisme, mitologia i evolució industrial i biològica.

  • Almudena Lobera. Seqüència pla seqüència. A cura de Tiago de Abreu Pinto. Espai 1

Lobera transformarà l’espai de La Panera amb una intervenció sensorial, alterant-ne l’entorn mitjançant el color en traçar una franja blava que recorre els murs de la sala, proposant a l’espectador una experiència d’immersió en una piscina imaginària. La mostra s’articula en dues parts gairebé simètriques que, a través de lleugeres dissonàncies, generen la sensació d’un déjà-vu: un ressò espacial que confronta el visitant amb la il·lusió de retrocedir sobre els seus propis passos.

  • Miguel Bustos. A cura d’Elisa Munsó. MiniPanera

El dissenyador gràfic i il·lustrador adapta part de les seves creacions a l’espai de la MiniPanera perquè els visitants coneguin el seu procés creatiu i el posin en pràctica. Una mostra sobre el dibuix, l’humor, els colors i la comunicació.

  • Editorial Brillo. A cura d’Anna Roigé. Centre de Documentació

L’editorial està centrada a generar propostes artístiques contemporànies que tenen lloc en el format llibre. Brillo és un espai i marc d’acció sobre el que proposar i pensar, on cada artista crea un llibre i cada llibre és un brillo.

En les activitats paral·leles, es comptarà amb Irena Visa, Lluc Mayol i Violeta Ospina, Carlos Monleón i Asunción Molinos, i Alex Gifreu.