L'alcalde, Miquel Pueyo, ha lliurat una placa a la família de Lurdes Zanuy, en nom de La Paeria.

Llum verda al Comitè d’Ètica de Serveis Socials Lourdes Zanuy de l’Ajuntament de Lleida

Pioner a Catalunya, és una eina de consulta i deliberació per a l’anàlisi i assessorament de les qüestions de caràcter ètic que es derivin de la intervenció social. El comitè també és el primer que porta el nom d’una persona, Lourdes Zanuy, figura destacada dels serveis socials de La Paeria.

Pioner a Catalunya, és una eina de consulta i deliberació per a l’anàlisi i assessorament de les qüestions de caràcter ètic que es derivin de la intervenció social. El comitè també és el primer que porta el nom d’una persona, Lourdes Zanuy, figura destacada dels serveis socials de La Paeria.

L’alcalde de Lleida, Miquel Pueyo, acompanyat de la regidora de Persones, Comunitat i Agenda 2030, Sra. Mariama Sall, de la Dra. Begonya Roman, presidenta del Comitè d’Ètica de Serveis Socials de Catalunya, i del Dr. Francesc Torralba, ha participat avui en la presentació del Comitè d’Ètica de Serveis Socials Lourdes Zanuy de l’Ajuntament de Lleida, pioner a Catalunya, i el segon que es constitueix a tot l’Estat Espanyol.

El Comitè d’Ètica s’ha concebut com a òrgan de consulta i deliberació, de naturalesa interdisciplinària, intergeneracional, dels diferents serveis del departament de serveis socials, per a l’anàlisi i assessorament de les qüestions de caràcter ètic que es derivin de la intervenció social. Una eina de caire tècnic i independent tant políticament com religiosa.

En el seu parlament inicial, l’alcalde Miquel Pueyo ha subratllat que la presentació del comitè ètic “és un dels actes amb major musculatura, justícia i sentit de l’àrea de Serveis Socials de l’Ajuntament de Lleida, en tant que buc insígnia de l’acció a favor dels serveis a les persones”.

A proposta dels membres de l’Espai de Reflexió Ètica en Serveis Socials, (ERESS), es va proposar que el Comitè d’Ètica de Serveis Social dugui el nom de Lourdes Zanuy, en record a la figura i trajectòria d’aquesta destacada professional dels serveis socials. De fet, és el primer Comitè d’ètica que porta el nom d’una persona.

Zanuy, tal com ha ressaltat l’alcalde “no només va ser una professional destacada i excel·lent dels serveis socials, sinó una persona amb un enorme sentit de l’ètica, la justícia social i el compromís amb els seus equips i amb la ciutadania de Lleida”.

La regidora de Serveis a les Persones, Mariama Sall, ha reivindicat la necessitat del comitè d’ètica “per a fer fort el col·lectiu de professionals dels serveis socials, particularment feminitzat, però essencial per a garantir la justícia social en l’estat de benestar”.

El Comitè d’Ètica de serveis socials neix amb l’objectiu de treballar per a la millora de la praxis professional dels serveis socials, des dels valors i principis ètics, reforçant d’aquesta manera la integritat de l’actuació dels professionals i del mateix departament com organització en si.

A partir d’ara, serà el Dr. Francesc Torralba, director de la Càtedra ETHOS de la Universitat Ramon Llull de Barcelona, expert en ètica aplicada, serà el responsable de liderar i gestionar el comitè que estarà integrat per 17 professionals de les diferents àrees i perfils dels serveis socials i de l’àrea jurídica de La Paeria. El comitè es reunirà un cop cada mes i anualment realitzarà una acció de divulgació i difusió sobre l’ètica en la intervenció social.