L'activitat ha despertat un gran interès.

Ple total a l’activitat Aikido del programa ‘Defensa’t amb la no violència’ per a dones de la Regidoria d’Esports

Hi participaran 50 a dones a partir dels 12 anys

Començarà dimecres 6 de març a l’INS La Mitjana

Hi participaran 50 a dones a partir dels 12 anys

Començarà dimecres 6 de març a l’INS La Mitjana

Un total de 50 dones ja s’han inscrit a l’activitat d’Aikido “Defensa’t amb la no violència” que impulsa l’Ajuntament de Lleida a través de la Regidoria d’Esports, en el marc del programa Dona i Esport.

Dues sessions d’Aikido setmanals donaran cabuda a dos grups de 25 dones cadascun. L’activitat, pensada per a dones a partir dels 12 anys, ha rebut una gran resposta. Començarà el dimecres 6 de març i s’allargarà fins el 29 de maig amb dos torns programats, cada dimecres, de 18 a 19.30 h el primer, i de 19.30 a 21 h el segon.

La Regidoria d’Esports impulsa diferents iniciatives en l’àmbit de dona i esport. En el cas del curs d’Aikido es pretén ensenyar com defensar-se sense augmentar la violència tot aprofitant l’energia d’un agressor per despendre-se’n. Els exercicis són molt útils per desenvolupar la mobilitat i l'estabilitat. És molt eficaç en moments de patir agressions, s'aprofita l'energia del contrari per projectar-lo, desequilibrar-lo i immobilitzar-lo, mitjançant moviments simples i naturals pots evadir-te d'un atac amb agressivitat.

A més, les sessions estan pensades per donar eines, per actuar amb rapidesa i de forma contundent en moment d'agressió o maltractament. També s'aprén a treballar el moviment amb respiració i energia al mateix moment del treball tècnic o conèixer les capacitat de cadascú i el potencial de cada cos.

L’Aikido és un budo que es caracteritza per la fluïdesa del moviment i la no oposició a la força del contrari. Durant el seu aprenentatge es desenvolupen l’autoestima, la confiança, l’esperit de cooperació, l’autodisciplina, la concentració, la no confrontació i la canalització de l’agressivitat per evitar perjudicar el contrari. Gràcies a tot això és molt eficaç com a defensa personal.