Prop del 80% de les targetes de resident de zona blava i bonificacions de vehicles elèctrics s’han tramitat on line

La Paeria, satisfeta per l’increment de gestions digitals, que recentment han incorporat els pagaments amb Bizum

La Paeria, satisfeta per l’increment de gestions digitals, que recentment han incorporat els pagaments amb Bizum

Gairebé el 80% de les gestions per renovar la targeta de resident en zona blava i la bonificació de vehicles elèctrics s’han tramitat digitalment. Del total de 1.261 peticions presentades, 992 s’han fet on line -el 78,67%- i 269 s’han completat de manera presencial a l’Oficina Municipal d’Atenció Ciutadana (OMAC). El 2022 el percentatge de gestions digitals d’aquest tràmit va ser del 71,21%, per tant, ha augmentat més de set punts en un any.

La tinent d’alcalde i regidora de Presidència, Jordina Freixanet, ha mostrat la seva satisfacció perquè la ciutadania opti cada vegada més pels tràmits on line i ha destacat l’esforç de l’Ajuntament de Lleida per digitalitzar el màxim de gestions.

La Paeria va activar el 2021 la renovació on line de les targetes de residents de zona blava i la bonificació de vehicles elèctrics. Aquest procediment ha permès reduir l'afluència de persones a l'OMAC a principis de gener, on s’acostumaven a produir cues. 

A banda, cal recordar que, per primera vegada, l’Ajuntament de Lleida va fer un pas cap a l’administració proactiva, informant via SMS a totes les persones que disposaven de targeta de resident per informar-los que ja podien sol·licitar el tràmit i deixant-los l’enllaç i el termini per facilitar-los al màxim les gestions.

La renovació de la condició de resident de zona blava és un tràmit senzill i intuïtiu que es realitza amb identitat digital. Només cal emplenar informacions bàsiques com el domicili d'empadronament, les dades del vehicle o autoritzar la Paeria a accedir a les dades sobre el pagament de multes i la base de dades de Trànsit.

La novetat d’enguany ha estat la possibilitat d’efectuar el pagament amb Bizum. Fa dos mesos, l'Ajuntament de Lleida va activar el pagament dels impostos, taxes i sancions incloses en l'Oficina Virtual Tributària mitjançant l'aplicació Bizum, essent un dels primers ajuntaments de l'Estat que ofereix aquesta fórmula de pagament, que permet fer més accessible l'administració electrònica. 

El sistema funciona a través de la passarel·la de pagament amb l'entitat CaixaBank, que ja permetia també el pagament amb targeta de crèdit o dèbit o per càrrec en el compte (només per a clients d'aquest banc). Ara, incorpora aquest servei d'enviament de diners que normalment s'utilitza entre particulars també per als pagaments a l'administració.