<bound method DexterityContent.Title of <Event at /fs-paeria/paeria/ca/actualitat/agenda/intangible-festival-dart-i-tecnologia-_-joan-oro-la-formula-de-la-vida>>.

INTANGIBLE. Festival d'art i tecnologia _ JOAN ORÓ. LA FÓRMULA DE LA VIDA

Data d'inici

Què?
Cinema i vídeo Joan Oró
Quan?
29/10/2023 des de 12:00 (Europe/Madrid / UTC100)
On?
CaixaForum Lleida
Organitzador
Ajuntament de Lleida
Preu

Entrada gratuïta amb reserva, cliqueu l'enllaç

Afegiu l'esdeveniment al calendari

JOAN ORÓ. LA FÓRMULA DE LA VIDA, previ col·loqui amb Pau Subirós, realitzador del documental i Joan Anton Català, comissari de l’Any Oró

Documental produït per la Fundació “la Caixa” que aporta les claus per entendre d’on venim i com va començar la vida a la Terra, a través de l’anàlisi del llegat científic de Joan Oró.

#projecció #documental #any_Oró #art_ciència     #talk

Any: 2023 

Realitzador: Pau Subirós 

Darwin ens va explicar com les espècies han evolucionat, des de formes molt simples, fins a organismes molt complexos. Però com van sorgir les primeres formes de vida? Quin és l'orígen de tots els éssers vius? Aquestes són les preguntes que va intentar respondre Joan Oró des de ben jove.  

Inspirat per una curiositat innata,  el descobriment de la síntesi de l'adenina - un dels elements fonamentals de l'ADN - i la seva trajectòria a la NASA, on va treballar en l'anàlisi de mostres lunars i en la recerca de vida al planeta Mart, el van convertir en una figura científica de primer ordre mundial.  

A La fórmula de la vida, els principals experts en la seva obra ens donen les claus per entendre d'on venim i com va començar la vida a la terra, tot analitzant l'essencial llegat científic de Joan Oró.  

Una producció de la Fundació “la Caixa” amb la col.laboració de la Fundació Joan Oró 

 En col·laboració amb la Fundació Joan Oró i CaixaForum Lleida