<bound method DexterityContent.Title of <Event at /fs-paeria/paeria/ca/actualitat/agenda/presentacio-de-litinerari-magre-recorregut-dins-l2019exposicio-arrels-i-horitzons-mes-d2019un-segle-d2019art>>.

Presentació de l'Itinerari Magre. Recorregut dins l’exposició Arrels i horitzons. Més d’un segle d’art

Data d'inici

Què?
Cultura Itineraris i visites
Quan?
12/06/2024 de 18:00 a 19:00 (Europe/Madrid / UTC200)
On?
MORERA. Museu d'Art Modern i Contemporani de Lleida, Rambla de Ferran, 13. Lleida, 25007
Nom de contacte
MORERA. Museu d'Art Modern i Contemporani de Lleida
Correu electrònic
Telèfon de contacte
973 700 419
Preu
Gratuït
Afegiu l'esdeveniment al calendari

L’Itinerari Magre és un recorregut per les sales del museu a través d’algunes peces que recorden les fites que connecten Jaume Magre i Servet (Cervera, 1924 – Lleida, 18 de maig de 1999)  amb el museu.

L’acció s’emmarca dins la programació del Centenari Magre, impulsat per l’Ajuntament de Lleida, amb motiu del centenari del seu naixement i els vint-i-cinc anys del seu traspàs. Magre va ser regidor de la Paeria i, entre altres iniciatives, va impulsar l’Escola d’Art Municipal (ara Leandre Cristòfol), l’Aula de Teatre i la renovació del Conservatori de Música. També va tenir un paper destacat en la renovació del Patronat del Museu d’Art Jaume Morera i de les seves línies de treball. 

Jaume Magre va tenir una relació estreta amb els creadors de Ponent, especialment amb els artistes vinculats a les activitats de la Petite Galerie de l’Aliança Francesa, de la qual en va ser el director. L’itinerari Magre, dins l’exposició Arrels i Horitzons. Més d’un segle d’art, assenyala algunes d’aquestes relacions i explica les principals iniciatives que va promoure en els camp de les arts visuals.