Barris

Centre Històric

És la part més antiga de la ciutat. Pel carrer Cavallers es pot arribar a la Seu Vella, que es troba a la part alta del turó que domina la ciutat (conegut com el "Turó de la Seu"). En aquesta zona entre d'altres, es troben el carrer Major, el carrer Sant Antoni, el carrer Magdalena i el carrer del Carme. Destaca el gran nombre de locals comercials que alberguen, rebent per això el nom de "Eix Comercial" (Eix comercial, un dels més llargs d'Europa amb més de 4 km de longitud, que alberga a la plaça de "Sant Joan" una de les escales mecàniques més altes d'Espanya).

Cappont

Juntament amb Pardinyes i Balàfia, és el barri que més està creixent. Amb grans centres d'oci i el campus universitari de la UdL. Està situat al marge esquerre del riu Segre. Compta amb el parc dels Camps Elisis. Al final d'aquests es troba el recinte firal "Fira de Lleida". Cappont s'està perfilant com un dels barris més moderns de Lleida, en el qual s'estan ubicant les principals firmes d'hipermercats i centres comercials nous de la ciutat.

La Bordeta

Situat al extraradi de la ciutat, és el barri més poblat de Lleida. Entre aquest barri i el de Cappont s'està executant la zona residencial coneguda com Copa d'or, una de les actuacions urbanístiques més important de la ciutat.

Magraners

És el barri d'accés a la ciutat pel sud (carretera de Tarragona), aïllat de la resta de la ciutat per zones industrials Polígon Industrial dels Frares per l'est i Polígon Industrial de Mecanova pel nord, per la seva oest està en fase d'urbanització, una altra gran actuació residencial que sens dubte renovarà el barri.

Pardinyes

Situat en una zona privilegiada envoltat de naturalesa, Parc de la Mitjana, i diverses zones d'oci i de passeig. Barri històricament vinculat al ferrocarril, l'estació de Renfe ho separa del centre històric. Amb amplis carrers i una rambla que és una de les més llargues de Catalunya. Paral·lel al riu Segre s'hi pot observar el palau de congressos La Llotja i al seu costat el Pont de Príncep de Viana. Compta amb el Pavelló Barris Nord.

Balàfia

Situat entre el Secà de Sant Pere i Pardinyes. Està experimentant un gran creixement residencial sobretot entre les zones properes al Secà de Sant Pere i la carretera de Torrefarrera (Vall d'Aran).

Secà de Sant Pere

Barri històric al nord de la ciutat fundat per immigrants en les dècades de 1950 i 1960, també denominat com "El Secà".

Universitat-Zona Alta

Barri del centre de la ciutat contigu al Casc Antic, en aquest barri s'hi troba l'edifici del rectorat de la universitat (antic seminari) i la plaça de Pau Casals. Està delimitat per la rambla d'Aragó, carrer Balmes, serreta de l'Escorxador, avinguda Pius XII, carrer Bisbe Ruano i plaça de Ricard Vinyes.

Zona Alta-Camp d'esports-Fleming

Barri on s'alternen grans edificis residencials amb grans centres comercials i cases unifamiliars. El seu nom prové de l'estadi de futbol (UE Lleida) situat a la zona. És la zona de l'eixample de la ciutat.

La Mariola

Barri històric de la ciutat on s'ubiquen nombrosos blocs de vivendes de protecció oficial construïts durant el franquisme. Actualment s'està executant un procés de rehabilitació sufragat per Adigsa (Generalitat) i expandint-se cap al turó de Gardeny.

Ciutat Jardí

Barri residencial, de cases unifamiliars majoritàriament, situat a la sortida de Lleida per la carretera d'Osca, on s'ubica el jardí botànic de la ciutat.

Rambla de Ferran - Estació