Ruta Joan Oró i Lleida

6 INSTITUT JOAN ORÓ

Institut públic de la ciutat, fundat l’any 1972 i que l’any 1976 prengué el nom de Joan Oró. El bateig de l’institut amb aquest nom va sorgir per la voluntat d’homenatjar personatges rellevants i internacionals de Lleida, com en els instituts veïns del Camp Escolar dedicats al poeta Marius Torres i al filòleg Samuel Gili i Gaya. Oró tenia aleshores 53 anys i era una persona de Lleida molt reconeguda a nivell internacional Aquest homenatge va fer que Oró mantingués una estreta relació amb el centre, que va visitar en diverses ocasions, concedint ajuts i on sovint va donar conferències als seus alumnes.

Oró considerava essencial la docència i el treball amb els alumnes. S’hi va dedicar amb passió al llarg de la seva vida, ja que considerava que els científics no es podien dedicar únicament a la recerca, sinó que aquesta s’havia de transmetre a tots els públics. Encara estudiant de doctorat a Houston, va ser contractat de professor per la universitat, combinant sempre la docència amb la recerca. Oró va fomentar les vocacions i va encoratjar i ajudar molts científics catalans en els seus estudis als Estats Units i a Catalunya. La seva tasca de comunicador el va portar a ser un personatge molt conegut als mitjans catalans i espanyols als anys 80 i 90.

Al lloc web de l'institut podreu trobar nombroses activitats i projectes que el centre realitza per donar a conèixer la figura d'Oró i fomentar la cultura científica.

Ctra Saragossa, km 464,2 25194 Lleida - Com arribar-hi
https://insjoanoro.cat/