Ruta Joan Oró i Lleida

2 MUSEU DE L’AIGUA

L’exposició “Joan Oró. El científic de la vida” recull els objectes que Oró va conservar tota la seva vida. Era una persona meticulosa, que guardava tot allò que creia que li podia fer servei, o que tenia un alt valor sentimental per ell. Per exemple, s’hi exposen les llibretes amb anotacions dels experiments que va fer per la tesi doctoral a la Universitat de Houston. També s’hi poden veure objectes del seu pas per la NASA, com ara fotografies de l’època i globus de la Lluna i Mart. L’atenció de l’espai la centra la taula de despatx, que Oró va comprar a Lleida en acabar la carrera, i que més tard es va endur a Houston. En jubilar-se i establir-se a Barcelona, la taula va tornar a Catalunya.

L’exposició ens permet fer-nos una idea del treball científic al segle XX, amb els materials i tecnologia de la que disposaven, que va permetre grans assoliments com ara l'exploració de l'espai o els avenços en descobrir l'origen de la vida.

Al Museu de l'Aigua, ubicat en un antic campament de treballadors de l'empresa hidroelèctrica La Canadenca, hi podeu visitar també les exposicions "La força de l'aigua" i "Aigües del món".

Av. Miquel Batllori 52 25001 Lleida - Com arribar-hi
Horaris de visita: de dimarts a diumenge de les 11.00 a les 14.00h
www.museudelaiguadelleida.cat